Tuesday, 5 June 2012

our last memory sayang...

assalamualaikum„nak cerita tentang saya and alif…kiteowg berkenalan pada 26/3…dia sangat kelakar… saya suka dengan sikap nya yang menjaga bahasa and bersahaja… dia sweet... one day alif propose saya…after that„ we start texting and calling… EVERYDAY non-stop he will always call me… his my heartbeat…when he call„dia cuma akan end call kalau saya dah tidur… dia mainkan piano untuk saya… dia yang selalu tidurkan saya… dia selalu kejutkan saya untuk bangun solat… ingat kan saya untuk baca yasin… suroh saya pergi mandi n berangan nak ada family sendiri…tapi semua tuh tinggal kenangan…hari nih 5/6 hari yang pahit untuk saya.. dia (tengku alif hakimi) meninggal dunia.. hari-hari saya sunyi sangat xde dia… tengok phone tapi senyap jer... cepat sangat masa berlalu… saya berharap roh dia dicucuri rahmat.. i’m happy with him… dia yang mengubah hari-hari saya menjadi bermakna… tapi dia dah xde.. he’s the only one yang pernah call saya tiap-tiap hari… pagi„ petang„ n malam… i’m lonely now… dia nyanyikan lagu happy birthday untuk kali yang terakhir sebab dia cakap dia takut xsempat… and pagi tadi jugak lah saya sempat tidurkan dia... n ayat terakhir dari dia saya sayang awak farah dan saya berharap awak cari orang yang boleh buat apa yang saya dah bagi kat awak...e'em„farah akan cari... dah-2 sampai sini jer yang saya boley bertahan.. xboleh nak cerita lagi… :’) nnt air mata mengalir… thank sebab sudi baca,,bye…

Friday, 11 May 2012

dilema -.-

assalamualaikum,, (:
now 11/mei/2012... but aku still dalam dilema...
aku still x nampak mana arah tuju aku...
tanya banyak-banyak orang,, tapi setiap orang kan lain pendapat..
tuh yang risau nih... huhu
hati rasa nak sambung diploma in computer science at collage poly-tech mara...
but,, kawan-kawan suruh stay form6 sebab x lame... setahun setengah jer...
lagipun form6 da guna sistem universiti.... kiteorang ada 3semester...
giler-2 struggle belajar.... 3 kali exam yang penting...
so lower form6 tak boleh honeymoon... -.-
belajar,, belajar and belajar kalau nak masuk universiti k farah (:
keep it up !! 
thanxz kepada yang menyokong farah... but,, farah still kena buat solat istikharah...
meminta pertolongan and jalan yang terbaik dari Allah s.w.t... bantu lah hamba mu yang kerdil ini... 

Sunday, 22 April 2012

hebakkk hangouutt !! (:


hye,, assalamualaikum...
i miss u all...
oke hari nih,, saya hangout ngan salah sorg dri bff sy ^^
she is so cute...
damn,,i really love her.. don't you ever stole her from me (:
oke nih la yang terjadi lau da hebakk sangat hangout !!







salam sayang,,

F.a.r.a.h.j.a.s.m.i.n

Sunday, 15 April 2012

insyaALLAH bahagia sampai bila-bila..

assalamualaikum,, 
maaf sebab dah lama tak update blog,,
kat sini saya nak cerita tentang someone yang sangat special dalam hidup saya...
kiteorang kenal from FACEBOOK... 
dia IM,, and macam biasalah.. tak kan orang nak kawan tapi kite sombong rite...
but,, bile dah lama-lama tu... tersangkut pulak.. -.-
maybe sikap dia yang bersahaja,, wat saya selesa... (:
selalu buat saya happy,,disayangi... he's the one,, i think...
huhu,, saya sayang dia and insyaALLAH dia pun sayang saya...
kadang-kadang ada jugak lah saya buat benda yang dia x suke... tapi last-last saya yang dipujuk (: hihi,, MAAF !! i really love him,, insyaALLAH... pray foe us (:
nak tahu siapa?? hahaha... hello-hello lah kalau nak tahu... tak boleh nak mention takut nanti korang usha (: HAHAHA... watLek watPeace -.- 


salam sayang,,

f.a.r.a.h.j.a.s.m.i.n 

Monday, 20 June 2011

NEW BLOG !! ^^

ukeyhh,,
BLOG aq nme cm nieyh sbb aq start knL rmai org melalui muka buku....
but,,aq gaX fans najwalatif....huhu ^^
ngan ade nyer muka buku...aq jmpe alek nan aBg aq yG senGet uwhh....hahaha
muka buku byk GiLer benDa yG best TERJADI....OMG !! weeeee~
Da Bpe rmai kne maki nan aq...huhu,,( hopely diampunkan )


hurmmm,,
aq wat BLOG baru Larhh sBb da x Leyh Bkak yG Lame....huu,,sanaD seDEyh !!
da Lha terkial-2 mau wat yg baru....sBb bLog dLuw uW puwn's ex yG wat....
bGos Gax Lha x Leyhhh bukak !! hee~ =))
aq nieyhh aGax Lembb lha an...hahaha
korang Lau x KEDEKOT an....ajor Lha aq nieyhh....yg still 'NEW'.....

next,,
aq derr husBand new skunk !! aien....( gurau-2 )
hehehe,,wawa skunk jatoh takhta !! hee~ 
2 lha abiz an agy duit aq !! hahhahaahha ( nafkah )
yg si AZIERA lak,,wat haL senDiri derr !! hahahaha
2 Lha kwn-2 BAIK aq....huhu,,LOL (lot's of love )
jumpe kurunk at skooL,, bergegor dunie betape kecohnyerr kiteowg !! hahaha

chettt,,
aq Lupe Lak nk knL an aBg aq uwhh..hahaha
kCian dye....name fuLL dye AZWAN AZALI...
dye uw funny,,n penyayang gax Lha orgnyerr !! huhu,,
hope kekaL nan ter-sayang !! weeee~
sys always sokong dri belakang kayhh.....

ehemmmmm,,
adeq aq si NAZMI....dye cute aw !! tp bajet !! hahaha
senang giler cite pape kt dye...
tp tataw larh lau dye citer blakang an-2...hahahaha
sayang kaw lha diq !! ^^

ape Lg hah !! 
MUNCET,,hahahaha....
seorang yg GILAK !! (heeee~)
dye derr mkwe aw !! cun dehh !! =))
dye seorang yg kLaka sanaD...FENINX pale lyn dye...
hahahaha,,dye uw sLalu cri GADO !! 
Lau majox pown GENTLE dye x kn pjok nyerr....hahahahahaha
kLaka Lha kaw muncet !!

peLeraian Lak....
ADAM ADAMS.......bg orG Len dye amat Lha PENDIAM...
tp sebenarnye dye nieyhh kuat GILAK MENGANJING !!
aq Lha org yg aLways menjadi sasaran !! 
mse at skool kiteowg mmg x TEGOR !!
tp daLam MUKA BUKU.....huh !! x GADO x sah !! huhuhu...
u are so caring person dear !! hahahaha......kaw mmg BEST !! 


2 jerr lah yg dpt aq cite bru-2 nieyh !! hahaha....still new,,so sikit-2 dlu !! hee
 papai......^^ (ade tersalah bahasa or tersilap kate diamponkan)

toDay...21 june !!

hye u all'.......
aq nk citer nieyhh.....
aq macam rase something different....
mcm ade sesuatu yg kurang !! huhu ^^
aq tkoD kalau di tinggaL kan olehh orang-2 yg aq sayang..
TERUTAMANYA,, ehemm....yg bace nieyh tawu sndiri Lah an !! =pp

NEXT !! hehehe...
ade orang ajax wat status nan dye.....
sBb nyerr saje-2....hahaha,,OMG !! ^^
xcayeLah saje-2.....sat agy g ckp nan orang aq lak yg nak !! 
mati aq !! hahaha.....korunk-2 aq nk cmpak mne an lau ttbe aq sangkot nan dye...orang yg rapat nan aq jerr yg tawu sape si JEJAKE yg aq syg....walaupon aq cume SYOK SENDIRI je koD...xtaw lha lau dye tipu !! huhuhu.....MINAH S.S,,hahaha


ukeyhhh,,
taDi at skoLa bLajo aDD math....n secare tetibernyer aq MINAT !! hahaha..
aq pown terkejot gaX ttbe aq FAHAM !! thanxzz CIKGU COMEL !! hee~
kawan-2 aq pown bnyk gax MEMBANTU !! hehehe ^^
n kat skola td aDe orang PERLI-2 kiteorang !! (tp mmg sala kiteowg x ttop aurat)
tp MAKWE dye?? hurmm,,,hahahaha.....tataw dehh....


thanxzz to....
korunk-2 yG aq da rembat picx !! hahaha.....INILAH tujuannyerr.... ^^
thanxz aBg coz ckp BLOG nieyh BEST waLaupon biase-2 jer....hahax !!
aDam aDams tataw knpe semakin hari semakin MENGHILANG !! hahaha ^^
ade wat saLah,,iter mintax DIAMPONKAN !! hehehehe...<3
sayang !!!!!!! (korunk-2)


 iniLah dye NAJIBAH !! huhuhu ^^
dye seorang yg kLaka....but ade mase dye sanaD siyez !! (tkod)
dye seorang FWENT yg sanad baik !! hehehehe,, SENAL gax kekadang !!
STATUS dye skunk : ehemm...no komen ^^
nieyh baru sorang jerr aq citerr !! LETIH lha tuLis panjang-2 !! hahaha




the END of this story !! da bace tdy kan !! wat Lha KESIMPULAN sendiri !! hahaha....lau nk korunk msok DALAM BLOG aq...agytaw ! t aq update korunk msti ade !! ^^ hehehehehe......SAYANG KORUNK !!